Rólunk

Bemutatkozás

 

A SmartKid Center  a Mecsek tetején ( Fenyves sor 2.) jó levegőn, csendes, nyugodt zöldövezetben, 3500nm parkosított, ősfás területen helyezkedik el. Udvarunk hatalmas, külön játszótér található a bölcsiseknek  és az ovisoknak. Udvarunkon kialakításra kerül majd elkülönített részen az állatfarm és a bio kert is.

A SmartKid Center  angolra specializálódott intézmény. Családi Napközink 1 – 3 éves korosztályú, óvodánk  2,5 – 7 éves korosztályú  gyermekeket fogad. A SmartKid Center elsődleges, legfontosabb feladata az angolnyelv elsajátítása, fejlesztése, ennek megfelelő szövegkörnyezet biztosítása. Munkatársaink szakképzett pedagógusok, több éves külföldön szerzett angol nyelvtudással rendelkeznek. Az angolnyelv elsajátításához Helen Doron Early English módszert alkalmazunk, a Helen Doron nyelviskola segítségével. Élményszerű tanulás dalok és játékokon keresztül! Minden élénk, színes, érdekes és ami a legfontosabb élményszerű! Miközben ezek a játékok és tevékenységek sok-sok élményt adnak a gyerekeknek,ezek módszertanilag kidolgozott tananyagokon alapuló,komoly ,gondosan megtervezett foglalkozások. 2016. szeptemberétől a német nyelvet is bevezettük intézményünkbe. A hozzánk járó bölcsisek , ovisok mind a két nyelvvel találkozhatnak párhuzamosan a napi kommunikációban és a foglalkozásokon. Az Apolló Kulturális Egyesület Művészeti iskolája művészeti oktatást tart intézményünkben zene, tánc , színművészeti ágon, csoportosan és egyénileg is. Célunk a tehetségek felismerése, felkészítése, segítése és művészetek szeretetére való nevelés . Az intézmény helyzetéből adódóan nagy hangsúlyt fektetünk az Öko nevelésre is. A fák, növények védelme, azoknak ápolása, faültetés, állatvédelem, a hulladék helyes kezelése, egészséges táplálkozás, energiatakarékosság – mindezeknek a tudatosítása, majd saját lakóhelyükön való alkalmazása a cél. Állatfarmunkon – ahol kecskét, nyuszit, tyúkot tartunk – megtanulhatnak az állatokról gondoskodni a gyerekek. Kirándulunk, kulturális eseményekre járunk.

Pedagógiai tevékenységünk fő alapelve az a gyermekközpontúság, amelyen az empátiát, pozitív késztetést, a bizalmat, az önbizalom növelését, a sikerhez való segítést és a szeretetet értjük. Kiemelt feladatunk a tanulási képességek fejlesztésén túl a környezettudatos magatartás kialakítása, az egészséges életmódra nevelés, a viselkedéskultúra megerősítése.

 

 Óvodánk minden munkatársa azon munkálkodik, hogy az ide járó gyermekek egyéni képességeikhez mérten, sok dicsérettel, ösztönzéssel, sikerélménnyel és pozitív megerősítéssel óvodáskor végére képessé váljanak az iskolai életre. Bízunk abban, hogy a SmartKid center óvodájában töltött évek maradandó élményt nyújtanak a gyermekek számára, amely a sikeres iskolai évek termékeny alapjait teremtik meg. A szülők megelégedésére.

Külföldi segítőink

Nina – Fülöp Szigetek

Tina – Németország

Gabriel – Mexikó

Kim – Kanada

Tekla – Grúzia

Jovana – Makedónia

Julia – Brazilia