Étkezés

Étkezés

Nagy hangsúlyt helyezünk a vitaminokban és rostokban gazdag, természetes anyagokat tartalmazó egészséges ételek fogyasztására. A tartósított és ízfokozóval, adalékokkal készített ételeket mellőzzük. A kicsiknek friss gyümölcsöt és zöldséget minden nap kínálunk, és változatos étrenddel biztosítjuk az optimális testi fejlődésükhöz szükséges vitaminbevitelt.

A fogak és az egészség megőrzése érdekében kizárólag cukrozatlan italokat kínálunk (és étkezés után a gyerekeket rászoktatjuk az önálló fogmosásra is). A legkisebbeknek külön csecsemő-menüt alakítunk ki, és – természetesen – amennyiben gyermekének valamilyen ételérzékenysége van, az étrend kialakításánál ezt figyelembe vesszük.

A közös étkezésnek köszönhetően a gyermekek hamar megtanulnak önállóan étkezni, poharat és evőeszközt használni, étkezés előtt és után önállóan kezet mosni.

A bölcsődei ellátás napi négyszeri étkezést foglal magában – reggeli,tízórai, ebéd és uzsonna. A megfelelő folyadékbevitel biztosítása folyamatosan, az étkezések időpontjától függetlenül történik.