TSMT mozgás


A Tervezett Szenzomotoros Tréningről (TSMT) gyakorlati szemmel:

Mozgás- és fejlődéstudományokkal foglalkozó szakterületek azt állítják, hogy a mozgásfejlődés és a kognitív (értelmi) tevékenységek maximálisan összefüggenek.

Nem csak a nagy mozgásigényű, hanem a visszahúzó gyermekeknek is lehetőséget kell biztosítani a szabad és az irányított mozgásos tevékenységre. Ilyen a Tervezett Szenzomotoros Tréning, ami által fejlődnek, érnek és kinyílnak a gyermekek.

A TSMT olyan mozgásos, játékos feladatokra épülő terápia, mely előre tervezett ingerekkel indít el spontán fejlődést a gyermekeknél. Elsősorban az egyensúlyérzéket és a mozgások összerendezését segíti, de változásokat eredményez a viselkedésben, a magatartásban és a figyelemben is.

A terápia lényege a felzárkóztatás, a szenzomotoros hiánypótlás valamint az egészséges, jól mozgó gyerek figyelmének, részképességeinek, mozgásügyességének fejlesztése kis létszámú csoportokban (TSMT-II), illetve egyénileg – home-tréning (TSMT-I) – formájában.

Lehetőséget biztosítunk arra, hogy a Helen Doronban is Tervezett Szenzomotoros Tréningen vehessenek részt a gyermekek. A foglalkozásokat Drüszler Ildikó tartja, aki óvodapedagógus diplomával, gyógypedagógiai asszisztens és TSMT-terapeuta végzettséggel rendelkezik. 14 éven át dolgozott óvodapedagógusként, 2 éve pedig kizárólag TSMT-vel foglalkozik Pécsen és Kaposváron is. További információt a www.mozgastrening.hu oldalon kaphatnak az érdeklődő szülők.